vineri, 6 iulie 2012

Un weekend la tara

Dragilor, am o veste fainaaa! :)

In perioada 26-29 iulie vom petrecem impreuna, la noi in ograda, primul "Weekend la tara"!!!
Vor fi 3 zile faine, relaxante, in care ne vom cunoaste, vom gradinari, vom afla lucruri noi, vom invata tot felul de informatii interesante, vom gusta din roadele gradinii si ne vom bucura de un sfarsit de saptamana relaxant, in linistea unui sat tipic Fagarasean. Veti putea vedea cu ochii vostri cum e casa, curtea, gradina noastra, satul si imprejurimile sale.
Primirea oaspetilor se va face joi (26 iulie) iar plecarea duminica seara (29 iulie).

Vineri si Sambata, vom face mici lucrari de gradinarit (plivit, ingrijit, udat, stropit... etc) sau diverse lucrari gospodaresti, iar la pranz, cand caldura e in toi, vom sta in casa, la racoare si vom povesti despre viata la tara, comunitate, natura, sanatate, despre infiintarea unor Cooperative prin care taranii si orasenii sa poata face schimb de produse sanatoase si proaspete usor si fara interemediari... si cate si mai cate. Veti avea ocazia sa vedeti mai de aproape cum se practica gradinaritul natural si veti afla cum se realizeaza si intretine o astfel de gradina. Veti afla mai multe despre cum 2 oraseni ca noi s-au (re)adaptat la modul de viata simplu si natural al taranului roman.

Ne vom plimba prin sat si primprejur si veti vedea mai de-aproape ce se mai intampla in viata satului. Iar Duminica va fi o zi plina de activitati de relaxare si informatii noi si interesante. Vom invata mai multe tehnici simple de relaxare si echilibrare fizica si energetica, vom afla mai multe despre aromaterapie, despre sistemul energetic al organismului, despre legatura intre sanatatea fizica si armonia spirituala si mentala si cum le putem dobandi.
 
Asadar, sumarizand, activitatile vor fi cam asa:

- Gradinarit ~ 2-3 ore pe zi - dimineata si seara pe racoare (vineri si sambata)
- Activitati gospodaresti ~ 2-3 ore pe zi (vineri si sambata)
- Plimbari prin sat si imprejurimi
- "Sanatatea si alimentatia" - discutie despre importanta hranei naturale si implicit a gradinaritului ecologic
- "Cooperativa Urbana" - prezentarea unui proiect care isi propune sa aduca taranii si orasenii impreuna, astfel incat primii sa isi poata valorifica produsele proaspete si ecologice iar ceilalti sa beneficieze de hrana naturala si sanatoasa in fiecare saptamana.
- Atelier de aromaterapie - 1h
- Atelier de Relaxare prin Miscare - 1 h
- Atelier de Relaxare prin Respiratie - 1 h
- Atelier de eliberare emotionala prin EFT - 1-2 h
- Atelier de creativitate - 2 h
 Asadar sunteti invitati cu mic si mare la noi in ograda. Masa si cazarea sunt asigurate. Mancarea va fi vegetariana (adica fara carne) si va fi preparata din ingrediente proaspat culese din gradina.
Conditiile de cazare sunt de 5 galbenele (in loc de stele) :P
Desi mi-as fi dorit sa organizam astfel de evenimente chiar mai curand, ne-am tot codit gandindu-ne ca poate nu suntem pregatiti (din cauza conditiilor de cazare). Dar de fapt astea sunt conditiile in care au trait bunicii si strabunicii nostrii de generatii intregi, in satele de la tara si daca a fost ok pentru ei si e ok pentru noi atunci cred ca va fi ok si pentru voi.

La ce ma refer: toaleta este 100% traditionala, adica in fundul curtii iar apa se scoate din fantana. Nu exista inca baie si bucatarie moderne. Speram ca in curand sa avem un dus in aer liber si o terasa in curte. Cazarea se va face in doua camere proaspat renovate, dar desi avem spatiu, nu avem inca paturi/saltele suficiente. Avem in schimb izoprene, paturi si perne pufoase care pot alcatui cu succes un culcus confortabil. Sunteti invitati sa va aduceti saci de dormit sau saltele, daca aveti. Pentru doritori, se poate dormi si afara sub cerul instelat (pentru asta avem 3 paturi pliante).

Asadar, daca va place aventura si n-aveti fite prea mari, haideti!




Puteti afla mai multe detalii sau va puteti rezerva un loc trimitand un email la magicreminders@gmail.com Costul este de 50 de lei pe zi si include mesele zilnice, cazarea si atelierele. Daca iti doresti sa vii dar esti intr-un impas financiar, scrie-ne si vom gasi o solutie. Puteti veni fie de joi seara pana duminica si atunci prindeti toate cele 3 zile, fie doar de vineri seara pana duminica. Locurile sunt limitate.

Va asteptam cu drag si speram ca pe viitor astfel de evenimente sa devina o datina la noi in ograda :)

3 comentarii: