miercuri, 9 mai 2012

Ce se mai intampla oare pe la noi? :)

La cererea dumneavoastra si pentru ca taman acum am 10 minute libere, fac iute de tot o postare!
 
Asadar, ma duc zilnic in piata cu rasaduri. Ma scol la 6:30, smulgem rasadurile, fugim cu ele in piata. La 14:00 ies din tura de la piata, acolo ramane soacra lui Ionut, eu vin in Ileni. Mananc ceva si ma duc in gradina la treaba. Rasadesc, plivesc, ud... La 10 -11 seara ajung in casa si cad lata de somn... :) Printre picaturi mai cos o rochie, mai fac un pic de ordine in haosul care s-a facut in casa si curte si imi trag sufletul 2 minute ca acum. Cam asta este viata mea :) Si probabil ca va mai fi inca vreo 2 saptamani pana termina Ionut cu rasadurile.
 
Alte stiri pe scurt:
 - in weekend am fost in Bucuresti la nunta unei foste colege bune de facultate/camera de camin
 - astazi a aparut un matzuc la noi in curte. Miauna cat il tin puterile si vecinele zic ca nu-i al lor si nu-l cunosc.. cica o fi din-asta adus de prin alte parti si aciuiat aici. Vom vedea ce facem cu el :) Si acum ca tot l-am pomenit a aparut in camera langa mine :)) Taaaare mamoasa! (ca-i fetita) Initial o luase Ozzy la bataie, dar acum ca l-am calmat, vad ca-l urmareste ea pe el prin curte :)
- am rasadit (adica le-am mutat din solar in straturi): rosii, ardei, vinete, brocoli, conopida, kale, salata verde
- s-au facut maricele: ceapa verde, ridichiile, spanacul, salata, mazarea
- au rasarit de curand si arata bine: fasolea, castravetii, dovleceii, morcovii, patrunjelul, dovleceii
- sunt obosita si vreau vacanta :P

De scris vroiam sa va scriu despre mai multe, dar dupa cum stiti, inspiratia mea e ca un cal naravas... vom vedea ce va scriu...atunci cand va fi sa va scriu :) Pup u!

16 comentarii:

  1. eu cred că dacă voiai cu adevărat vacanţă o aveai. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, numai ca din pacate n-am ajuns la nivelul de Zen la care sa refuz sa fac chestiile de care n-am chef :P Si inevitabil sunt si de-alea :)

      Ștergere
  2. Dupa cum descrii desfasurarea activitatilor tale zilnice...eu as zice ca esti intr-o minunata vacanta a naturii:)...mult spor si energie in tot ceea ce faci...ca faci bine:)...pupici..Francisca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa viata ai.. mi-e dor si mie de munca de la tara.. dar lasa ca plec in iunie la ai mei vre-o saptamana.. la cules capsuni.. si-mi fac pofta..;)spor la treaba baieti..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aaah, ce fain!! vreau si eu sa culeg capsuni :P
      spor la treaba si voua!

      Ștergere
  4. Eu cred ca neaparat ar trebui sa cititi Cedrii Sunatori ai Rusiei, altfel o sa vi se ia cu acreala intr-un final toata viata la tara si asa zisa armonie cu natura care se pare ca nu prea a-ti inteles-o. Ceea ce faceti voi de fapt este sa va zbateti intre doua lumi (cea artificiala cu ale ei negativitati si cea naturala care nu se pupa mai deloc cu cea mentionata mai inaninte).

    Numai bine si mai putina munca si mai multa gandire si contemplare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu Andresk,

      We "meet" again :)
      Pentru ca deja am scris un comentariu lung pe care l-am pierdut o sa scriu foarte pe scurt ce vroiam sa-ti spun:

      1. am citit primele 3 volume din cartea pe care mi-o tot recomanzi si trebuie sa recunosc ca nu m-au dat pe spate. am fost foarte entuziasmata de Anastasia inca de acum 2 ani, cand am aflat prima data de ea. mi-am si cumparat toate volumele, le am aici, in raft, 8 volume. dar m-au cam dezamagit... oricum, ideile de baza sunt foarte faine si multe din ele sunt ideile si principiile dupa care imi traiesc si eu viata si sunt lucruri pe care le stiam intuitiv
      2. daca ai fi citit mai atent blogul ai fi vazut ca gradina mea este plina de straturi inaltate, dupa modelul Natural Gardens inspirat de Fukuoka. eu nu sap, pun soiuri foarte variante, pe cat posibil traditionale romanesti, folosesc mulci, nu folosesc nici un fel de ingrasamant sau chimicale, pun plantele in companie, dupa cum se inteleg ele mai bine, pun multe flori prin gradina...cum ma pricep si eu si dupa cate am invatat pana acum. asta este metoda care mi-a picat mie cu tronc! acum ca o fi mai buna sau mai rea ca ale tale...e greu de hotarat :) deocamdata inca experimentez. si stai linistit ca mai si gandim.. nu suntem noi chiar atat de muncitori pe cat ne crezi :)
      3. de munca este o gramada indiferent de metoda abordata. dar asta ramane sa afli singur cand te vei apuca de treaba :) nu e asa usor ca pe hartie sau in teorie :)
      4. sunt curioasa daca tu traiesti conform cu acele carti? sau doar in teorie iti place sa le promovezi? stiu ca-i usor sa-ti dai cu presupusul si sa judeci cand vorbesti numai din teorie...stiu ca-i bine sa mai si gandesti dar nici tie nu ti-ar strica putina experienta practica :) sau poate ca nu sunt eu la curent si de cand nu ne-am mai vazut ai si experimentat si nu mi-ai povestit. caz in care chiar sunt curioasa sa aflu mai multe!! please share!
      5. daca vrei ca ceva sa se schimbe in lume, nu-ti mai pierde vremea cu sfaturile si mai bine fii tu un exemplu. apoi lumea te va urma. cand va fi ea pregatita :)
      6. dupa cum am tot specificat pe blog, solarul este al fratelui meu si eu doar il ajut, pentru ca asa se face in familie, nu?
      nu e treaba mea sa-l judec sau sa-i fac capul calendar despre ce ar trebui sa faca. incerc sa fiu un exemplu pentru ideile pe care le sustin si daca vrea cineva sa-l urmeze bine, daca nu iara bine :) toate la timpul lor si fiecare in ritmul lui.
      Pe de alta parte si fratele meu face lucruri foarte frumoase (desi nu ideale, dupa standardele tale) pentru stadiul la care este omenirea in acest moment. A semanat rasaduri din seminte de-ale noastre, soiuri traditionale, cu compost natural si fara nici un fel de chimicale. Nu sunt oare aceste rasaduri de preferat soiurilor hibride, pline de chimicale pe care le vand competitorii nostri olteni peste tot prin piete?
      7. dupa cum a spus si The Secret fiecare e liber sa faca ce vrea. Lumea ideala in care vreau eu sa traiesc este o lume cu libertate si armonie absoluta si parerea mea este ca numai prin libertate se poate ajunge la armonie :)

      Toate cele bune si astept sa te vizitez cat mai curand intr-o comunitate de tip Anastasia!

      Ștergere
    2. Draga Teo credeam ca nu ai citit deloc din carti. Promovez cartile pentru ca din punctul meu de vedere contin informatii ce pot fi utile pentru intreaga lume spre mai bine. Traiesc conform cartilor atat cat se poate din situatia mea, nu oricine poate trai in totalitate conform a ceea ce a inteles din carti, cel putin nu momentan, si asta o spune si eroina cartilor, acum nu mai tin minte daca o spune in primele trei carti. As vrea sa am si eu o bucata de pamant a mea pe care sa pot face ce vreau dar deocamdata nu se poate si nu fac o tragedie din asta, toate la timpul lor pentru fiecare. Acum ca stiu ca ai citit din carti si nu te-au dat peste cap crede-ma ca nu ai sa ma mai auzi vorbindu-ti de ele. Cum binele si raul la ora actuala sunt extrem de relative pentru unii pot fi o sursa de informatie pozitiva, pentru altii pot fi bla, bla, iar pentru altii chiar ceva negativ. Daca te incadrezi in ultimele doua variante chiar nu e indicat sa citesti mai departe (tot punctul meu de vedere).

      Pe final iti urez numai bine caci credinta mea este ca daca tie ti-e bine cu adevarat sansele de a-mi fi mai bine si mie cresc, asta se aplica pentru orice fiinta de pe aceasta planeta.

      Ștergere
    3. Eh, asa da, imi place mult mai mult tonul tau acum :) Eu te stiu ca esti bine intentionat, am vazut asta de cand ne-am vazut prima oara la noi, dar cateodata ai un stil prea agresiv in incercarea ta de propovaduire a binelui :)

      Cat despre bine si rau, eu incerc sa ma ghidez dupa busola din interiorul meu si cred cu tarie ca toti o avem acolo undeva, trebuie doar stearsa putin de praf si reincarcata cu putina incredere! :) Si busola asta arata intotdeauna spre bine!
      Dincolo de carti si de teorii si de idei (foarte bune si de folos de altfel) ce cred eu este ca daca stim cine suntem cu adevarat si ca ne putem conecta oricand la esenta divina din noi pentru raspunsuri, totul va fi bine.

      Asadar, urmandu-mi busola interioara, eu mi-am abandonat serviciul, nestiind din ce voi trai, apoi am renuntat la tot ceea ce nu faceam 100% din suflet si m-am mutat apoi si la tara din aceleasi considerente pe care le recomanda si Anastasia in carte. Multe din propriile idei le-am regasit in cartile ei, dar nu pot spune ca mi-a revolutionat viata asa cum poate a facut-o in cazul tau. Nu ca nu mi-a placut sau ca am considerat ca sunt niste prostii, doar ca deja stiam si si traiam dupa multe din idei...asa ca n-am fost uimita de ele. Si dincolo de toate, suntem diferiti si fiecaruia ii pica cu tronc altceva. Stii vorba aia: Nu-i frumos ce-i frumos, ii frumos ce-mi place mie! Pana la urma, in esenta, din punctul meu de vedere, toate religiile si toate filosofiile spirituale vorbesc despre acelasi lucru, fiecare dupa cum a putut sa se exprime la vremea lui.

      No, cam asta este. Anastasia este foarte tare si la fel de tare este si busola mea interioara. Pentru ca de fapt suntem parte din aceeasi fiinta si avem acces la aceeasi inteligenta! :) Pai nu?

      Mie imi e si mai bine si mai rau, am avut parte de foarte multe provocari in ultimii doi ani, dar am incredere ca imi gasesc mereu calea urmandu-mi inima! :)

      Numai bine sa fie pentru toata lumea!

      Ștergere
    4. Draga Teo eu nu propovaduiesc binele eu doar promovez raspandirea unei informatii care poate fi de bine sau de rau in functie de cum o percepe cel care o acceseaza. Nu ma simt cu acelasi nivel de acces la inteligenta universala precum Anastasia din motive care pentru mine sunt destul de evidente. Doar o mandrie daunatoare pentru mine m-ar impiedica sa cred ca ma aflu la acelasi nivel. In schimb stiu destul incat sa nu consider ceea ce spune ea acolo ca fiind bla, bla si abilitatile ei ca fiind SF. Pentru mine limbajul este o forma de comunicare primitiva intre oameni (tine de rau (punctul meu de vedere)) si atunci cand comunic ceva ce eu consider de bine prin acesta o fac catre persoanele care consider (desi pot sa gresesc) ca au sansa sa perceapa macar 50 la suta din ce spun, altfel nu comunic nimic prin acesta de bine (pentru ca o consider pierdere de timp) ci doar raspund la adresarile care mi se fac prin acesta (in general cu ceea ce consider banalitati si mai rar din pura intamplare cu ceva ce consider de bine). Recunosc insa ca nu am inteligenta Anastasiei de a o face fara sa trezesc prea multe energii negative cum sunt acelea care se nasc in cineva cand percepe niste cuvinte din limbajul "minune" precum o ofensa.

      Sfatul meu (chiar daca nu este unul original) ramane valabil: Mai putina munca si mai multa gandire si contemplare. E un sfat pe care in minte mi-l dau si mie aproape in fiecare zi (credinta puternica ca doua lucruri ne separa de celelalte fiinte de pe planeta: energia gandului si energia iubirii (de care putem avea parte intr-un anumit mediu ca urmare a unor anumite aspiratii)).

      Inchei asemeni tie: Numai bine sa fie pentru toata lumea! (scuze plagiatul :))

      Ștergere
  5. Hmmm, ciudat. Am scris un raspuns, ce-i drept cam lung la mesajul dat de andresK. Dupa postarea raspunsului meu pur si simplu a disparut de aici.
    Sigur, m-am gandit la tot felul de probleme si ciudatenii tehnice dar, cu toti stim ca, Universul nu ne pune in situatii intamplatoare astfel incat ma tot intreb de ce oare s-a intamplat asa?

    Ideea e ca, mesajele fiind foarte spontane si trimise asa, dintr-un suflet, nu mai pot sa redau toata polologhia respectiva si acum, fata de aceasta intamplare cu disparitia misteriosa :) nici nu stiu daca e ok.

    Ideea de baza insa era ca fiecare AVEM DREPTUL sa avem, sa experimentam, si sa descoperim propriul nostru adevar.
    Cred de asemenea si spusesem si in mesajul misterios ca, scopul existentei este dupa parerea mea existenta insasi sub toate formele ei de manifestare.

    Cu drag si voie buna

    The Secret

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. The Secret, daca inca il mai vrei sa stii ca l-am pescuit eu pe comment-ul tau si pot sa-i dau publicare. Si eu ma pornisem sa scriu un comentariu lung si cuprinzator pentru Andresk si apoi a trebuit sa plec pe neasteptate de la calculator si pana m-am intors mi s-a stins laptopul si am pierdut comentariul :)

      poate e mai bine asa :)

      Ștergere
    2. The Secret, iti dau eu cartile daca vrei sa le citesti :)

      Ștergere
  6. Referitor la comentul facut de Teo fata de reactia lui AndresK mi se pare foarte corect si subscriu la acesta.
    Este interesant si as spune ca si oportun cum Universul ne-a dat posibilitatea ca si aici, pe blog, sa vedem o situatie care si pe mine ma intriga de ceva vreme. Ma refer la ... nici nu stiu cum sa numesc fenomenul, sa ii zicem spriritualistii pur teoreticieni, a persoanelor ce deturneaza spiritualitatea adevarata de la ceea ce este ea sau chiar nu stiu cum sa mai numesc fenomenul pentru a pastra totusi si fata de ei respectul pe deplin cuvenit de altfel fiecarei fiinte umane.

    Revenind oameni buni, noi incercam chiar si numai de dragul incercarii uneori pentru ca si incercarea este insasi viata si experienta, deci inercam sa facem ceva pozitiv. Zau si sincer! Cum nu am inteles niciodata doamnele cu batic in cap ce stiu toate rugaciunile pe de rost si pupa tot ce e de pupat in toate bisericile dar care, sunt agresive, rele, barfitoare si amenintatoare la adresa tuturor celor ce nu fac ca ele pentru ca nu este asa, zic ele ca asta e vointa Domnului...?!?! tot asa nu inteleg pe oamenii ce se apuca de drumul minunat al descoperirilor spirituale dar, din pacate, pe parcursul lui incep sa iti dea cu spiritualitatea in cap de nu te vezi daca faci ceva ce lor li se pare ca iese din canoanele fixe si stramte si uneori si destul de gresit intelese generate strict de propriile lor perceptii despre spiritualitate :)

    Oameni buni, sincer, chiar credem ca Universul, Dumnezeu sau denumiti orice entitate in care credeti isi doreste asta pentru noi? Personal chiar nu cred asa ceva si mi se pare ca sa dai in aproapele tau pentru ca nu face, crede, simte, vorbeste exact asa cum tu crezi ca e bine e un gst ce in primul rand celui ce il face ii dauneaza

    Si eu imi doresc o lume libera, spontana, in care sa te simti in siguranta in a-ti exprima propria individualitate, creativa, scanteietoare, iubitoare, lejera in sens pozitiv, buna, blanda, intelegatoare, amuzanta asa ca, cu riscul de a ma insela, imi asum sa subscriu parerii lui Teo si asta, nu pentru ca suntem la ea acasa pe acest blocg :)

    Cu drag
    The Secret

    RăspundețiȘtergere
  7. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

    RăspundețiȘtergere